Добредојдовте

ПОПУСТ КАЛА НЕРА


ПОПУСТ МЕТАМОРФОЗИС

НОВИ ПРОСТОРИИ

ДРАГИ НАШИ ПРИЈАТЕЛИ, СОРАБОТНИЦИ И КОРИСНИЦИ НА НАШИТЕ ТУРИСТИЧКИ УСЛУГИ

ВЕ ИНФОРМИРАМЕ ДЕКА НАШАТА АГЕНЦИЈА СЕ ПРЕСЕЛИ ВО НОВИ ПРОСТОРИИ НА УЛИЦА НИКОЛА ТЕСЛА, ДО СЕТЕК КОМПЈУТЕРИ.

ВЕ ОЧЕКУВАМЕ ДА НЕ ПОСЕТИТЕ ВО НАШИТЕ НОВИ ПРОСТОРИИ


СО ПОЧИТ,

ТИМОТ НА БАЛОЈАНИ Т.С.


24 МАЈ ВО БУДВА

Будва, бисер на Јадранот, центар на медитеранскиот туризам. Место каде се вкрстени влијанијата на истокот и западот, хеленската и римската култура. Стариот град со својата архитектура привлекува илјадници туристи, кој во вечерните часови се претвара во отворен театар за сечиј вкус. “Будванска ривиера“ ги нуди 35-те најпознати плажи на Јадранот (Јаз, Плоче, Трстено, Могрен, Словенска плажа, Бечичи, Милочер, Св.Стефан...) кои во комбинација со интензивниот ноќен живот се главна каректеристика поради кои се доаѓа во оваа престолнина на Црногорскиот туризам. Будва нуди илјада можности, на Вас останува да одберете!


24 МАЈ ВО ЗАГРЕБ

Плитвачките Езера (на хрватски: Plitvička jezera) е името на хрватски национален парк. Овие езера се наоѓаат во источна Лика, помеѓу планините Мала Капела и Плешивица, во непосредна близина на патот кој ги поврзува Загреб и Далмација. Регионот, каде се наоѓаат овие езера е објавен за национален парк на 8 април 1949 година, а од 1979 година бил вклучен во списокот на УНЕСКО на светското наследство. Се до 1958 година, регионот кај езерата не бил достапен, односно до нив се доаѓало единствено преку гората. Ова се сметало дека била и една од причините поради која овие езера биле многу малку посетувани. Така, Јосип Мовчан, кој бил раководител на тогашната управа на паркот, овој проблем го решил изградувајќи мостови од дрво. На тој начин не само што полесно се пристигнувало до езерата, туку се зголемиле и самите приходи кои доаѓале од туристите кои го посетувале ова место.


24 МАЈ ВО СОЛУН

Многу веројатно дека барем еднаш во животот сте чуле за Света Гора – Атос. Основан за да претставува духовна престолнина на православното христијанство, и можеби едно од ретките места на планетава кое скоро и да не се променило од своето основање па до денес. Единствената „бука“ која ќе ја слушнете таму се звуците на клепалата, камбаните и гласовите од певниците кои непрестано принесуваат молитви и служби на Бога, и така во континуитет веќе илјада години, исклучително строго пазејќи ја манастирската траиција, и монашкото предание.


24 МАЈ ВО ВЕНЕЦИЈА

За романтичарите Венеција е остварување на сонот. Позната како и “Огледало на душата“, “Кралица на Јадранот“, “Градот на вода“, “Градот на мостовите и каналите“... Венеција е една од најпосакуваните туристички дестинации. Изградена врз дрвени столбови, нејзината архитектура е како да лебди над вода. Заради нејзината уникатност Венеција е заштитена од УНЕСКО. Во 1980 година, Карневалот во Венеција го оживеа градот и стана еден од главните центри зa меѓународни конференции и фестивали, како што e престижното Биенале во Венеција и Венецискиот филмски фестивал, кои привлекуваат посетители од целиот свет поради своите театарски, филмски, уметнички и музички продукции.


29 МАЈ ВО БУДВА
Будва, бисер на Јадранот, центар на медитеранскиот туризам. Место каде се вкрстени влијанијата на истокот и западот, хеленската и римската култура. Стариот град со својата архитектура привлекува илјадници туристи, кој во вечерните часови се претвара во отворен театар за сечиј вкус. “Будванска ривиера“ ги нуди 35-те најпознати плажи на Јадранот (Јаз, Плоче, Трстено, Могрен, Словенска плажа, Бечичи, Милочер, Св.Стефан...) кои во комбинација со интензивниот ноќен живот се главна каректеристика поради кои се доаѓа во оваа престолнина на Црногорскиот туризам. Будва нуди илјада можности, на Вас останува да одберете!

ЛЕТО 2015 - МЕТАМОРФОЗИС - ВИЛА ПЕТРИДИС
Природата  дарувала фасцинантни предели, прекрасна борова шума  која се спушта во синилото на прекрасното  тиркизното море , а таму  песочни   плажи, баш како си замислувавте.   Гратче полно со живот, безброј таверни, продавници, сувенирници, бутици, кафе барови, прекрасни паркови вдолж морскиот брег....

ЛЕТО 2015 - МЕТАМОРФОЗИС - ВИЛА МАИК

Природата  дарувала фасцинантни предели, прекрасна борова шума која се спушта во синилото на прекрасното тиркизното море , а таму песочни плажи, баш како си замислувавте. Гратче полно со живот, безброј таверни, продавници, сувенирници, бутици, кафе барови, прекрасни паркови вдолж морскиот брег....


ЛЕТО 2015 - КАЛА НЕРА - ВИЛА АРГО

Прекрасно место од соништата, на секој кој сака одмор за душа.

Природата  дарувала фасцинантни предели, планина која се спушта во синилото на тиркизното море , а таму прекрасни плажи, баш како си замислувавте. Ова мирно катче за опуштање, медитерански бисер, во заливот Пагасу, плени со сјај како смарагд. Кала Нера (добри води) е компромис помеѓу дива неѓибната природа и модерно туристичко место со таверни, барови и содржаен ноќен  живот. Започнете го летото со уживање во Кала Нера а таа ќе Ви понуди и срце и душа. Кала Нера најважното го кажува со своето име – добра вода уште подобра плажа затоа го доби плавото знаме од ЕУ .


ЛЕТО 2015 - КАЛА НЕРА - ВИЛА АЛКИОН

Прекрасно место од соништата, на секој кој сака одмор за душа.

Природата  дарувала фасцинантни предели, планина која се спушта во синилото на тиркизното море , а таму прекрасни плажи, баш како си замислувавте. Ова мирно катче за опуштање, медитерански бисер, во заливот Пагасу, плени со сјај како смарагд. Кала Нера (добри води) е компромис помеѓу дива неѓибната природа и модерно туристичко место со таверни, барови и содржаен ноќен  живот. Започнете го летото со уживање во Кала Нера а таа ќе Ви понуди и срце и душа. Кала Нера најважното го кажува со своето име – добра вода уште подобра плажа затоа го доби плавото знаме од ЕУ  .


ЛЕТО 2015 - КАЛА НЕРА - ВИЛА ИРЕНИ

Прекрасно место од соништата, на секој кој сака одмор за душа.

Природата  дарувала фасцинантни предели, планина која се спушта во синилото на тиркизното море , а таму прекрасни плажи, баш како си замислувавте. Ова мирно катче за опуштање, медитерански бисер, во заливот Пагасу, плени со сјај како смарагд. Кала Нера (добри води) е компромис помеѓу дива неѓибната природа и модерно туристичко место со таверни, барови и содржаен ноќен  живот. Започнете го летото со уживање во Кала Нера а таа ќе Ви понуди и срце и душа. Кала Нера најважното го кажува со своето име – добра вода уште подобра плажа затоа го доби плавото знаме од ЕУ  .


ЦРНА ГОРА

Тука, на вратата на Јадранот, ќе се запознаете со најубавиот залив на светот, најдлабокиот кањон во Европа, најголемото езеро на Балканот, сочувана прашума, четири национални паркови, бројни резервати – рај за љубителите на природата. Морето е посебна приказна. Од сливот на Бојана,на југоисток, до Бока Которска на северозапад се простираат прекрасни песочни плажи, скриени заливи, острови, градови настанати во римскиот, грчкиот и илирскиот период. Одличен избор за вашиот одмор.


САНТОРИНИ

НАЈЕФТИНИ АВИО КАРТИ ОД МАКЕДОНИЈА

НАЈДОБРА И НАЈЕФТИНА ПОНУДА

АВИОНСКИ БИЛЕТИ ОД МАКЕДОНИЈА !!!


  Copyright © 2007 balojani.com.mk Општи услови на патување