info@balojani.com.mk + 389 47 220 204 +389 75 372 100
Времетраење: 07 Sep 2017 - 10 Sep 2017
Локација: Будва-Дубровник-Котор-Острог
Транспорт: Автобус
Цена: 3800 денари
Book Now!

1 ден: 07.09.2017

Поаѓање од паркинг пред Спортска сала во 22:00 часот со туристички автобус, преку Албанија за Будва.

 

2 ден: 08.09.2017

Пристигнување во Будва во утринските часови, посета на св. Стефан – едно од најатрактивните места воЦрногорското приморје. Сместување во апартмани.Слободен ден за индивидуални активности: капење, прошетка во стариот дел на Будва каде можат да се видат црквите св. Иван, св. Марија, плоштадот.  Ноќевање.

 

3 ден: 09.09.2017

Ден предвиден за целодневен факултативен излет до Котор каде што ќе се посетат стариот дел на Котор при што можат да се видат: Катедралата на св. Трипун, Столбот на страмот. Патувањето го продолжуваме преку преку Бокакоторскиот залив за Дубровник. Пристигнување и разгледување на стариот дел на Дубровник: Плаца, Онофриевата чешма, Орландовиот столб, Градскиот звонарник, Палатата Спонза, црквата св. Влах,Дубровачката катедрала итн. Враќање за Будва во попладневните часови со попатна посета на ресортот ПОРТЕ МОНТЕНЕГРО во Тиват.    Ноќевање.

 

4 ден: 10.09.2017

Во 06.30 часот паѓање  за Манастирот св. Василие Остришки, сместен високо на карпест планински масив и е најголемо Црногорско светилиште и секако најпосетуван манастир на Балканот. Основан е од Василије во 17 век и се верува дека моштите на св. Василије Остришки се чудотворни кои се најдуваат во Горниот Манастир. После тоа поаќање за Подгорица. Факултативен ручек во националнит ресторан НИЈАГАРА – лоциран на брегот на реката Цјевна. После тоа поаѓање за МК.

 

                                           Цена:    3.800 – ден      

 

Во цената е вклучено:

 • 2 ноќевања во апартмани во Будва;
 • организација и водство на патувањето;

 

Во цената не е вклучено:

 • Факултативен излет до Дубровник, Котор, Тиват = 20 еур
 • Факултативен ручек во етно- ресторан:  НИЈАГАРА
 • Факултативна посета на острог= 5 еур
 • влезници за културно историски споменици;
 • превоз од Долниот до Горниот ман. Острог – повратна – (2 еур)

 

Збогатете ги вашите доживувања со едно незаборавно патување

За реализација на аранжманот потребен е минимум 45 патници

За овај аранжман важат општите услови за патување на TA Балојани.

 

 

Во цената не е вклучено:

 • Факултативен излет до Дубровник и Котор – (20 еур);
 • Факултативен излет до Остришки манастир – ( 5 еур);
 • влезници за културно историски споменици;
 • превоз од Долниот до Горниот ман. Острог – повратна – (2 еур)

Збогатете ги вашите доживувања со едно незаборавно патување

 

За реализација на аранжманот потребен е минимум 45 патници

За овај аранжман важат општите услови за патување на Балојани ДМЦ – Дооел

Напомена: Oрганизаторот го задржува правото на промена на редоследот на активностите во програмата