info@balojani.com.mk + 389 47 220 204 +389 75 372 100
Времетраење: 5 Дена
Локација: Истанбул. Турција
Транспорт: Автобус
Цена: 4.990 Денари
Book Now!

1 ден: 29.12.2019   БИТОЛА  –  ИСТАНБУЛ

Поаѓање во 17.00 часот од пред спортската сала Младост. По граничните формалности продолжување за Истанбул преку Грција, со попатни одмори и ноќно возење.

 

2 ден: 30.12.2019   ИСТАНБУЛ

Пристигнување во претпладневните часови. Панорамски разглед на градот со локален водич: Римскиот аквадукт, мостот Галата, палатата Долма Бахчe-последната резиденција на Отоманската Империја. Ќе го посетиме местото Белербеј кое се наоѓа во  Азискиот дел. Факултативна посета на познатиот видиковец Пјер Лоти – место кое овозможува незаборавен поглед на Златниот Рог кој го претставува  почетокот и крајот  на  Босфорот, место каде што има шанса секој еден да го проба проченото турско кафе сварено на жар. После тоа ke ја посетиме Царигратската Патријаршија. Сместување во Хотел.  Попладнето ќе ја посетиме прочуената Капали Чаршија и прочуената џамијата на познатиот султан Сулејман – Суејмание.  Ноќевање.

 

3 ден:31.01.201ИСТАНБУЛ

Појадок. После појадокот факултативна  посета со локален водич на: Хиподромот, Плавата Џамија, Св. Софија и Топ Капи. Постои факултативна можност за посета на Минијатурк – (Турција во мало), музеј каде што се поставени макети од најпознатите и најзначајните места во Турција. Потоа го продолжуваме разгледот и ќе го посетиме најпознатиот плоштад Таксим. После тоа слободно време. Враќање во хотелот.   Ноќевање

Факултативна посета на ресторан со ориентална програма.                  

                                              

4 ден: 01.01.2020 ИСТАНБУЛ – БИТОЛА

Појадок. После појадокот одјавување од хотелот и  факултативно крстарење со брод по Босфорот – единствена можност за пловење под мостовите кои ги поврзуваат Европа со Азија. ќе го посетиме прочуениот Египетски пазар (Мисир Чаршија) каде каде можат да се купат и дегустират разни зачини, локуми и други турски специјалитети… После тоа ќе го посетиме големиот трговски центар ФОРУМ-Истанбул. Вечерта поаѓање за Македонија преку Грција со попатни паузи и ноќно возење.

 

5 ден: 02.01.2020   

Планирано пристигнување  во утринските часови.

Крај на програмата

 

ЦЕНА:4.990 -ДЕН

 

Цената вклучува:

 • Превоз со модерен туристички автобус по програмата
 • Сместување во хотел со 3* на база 2 ноќевања / појадок
 • Панорамски разглед на градот со професионален локален водич
 • Организација и водство на аранжманот

 

Цената не вклучува:

 • Факултативна пешачка тура со локален водич – 10 еур (посета на Ускудар, Бешикташ и Ортакој)
 • Панорамски разглед на градот и Азискиот дел со локален водич: 10 еур
 • Крстарење по Босфорот – 15 еур
 • Посета на видиковецот PIEERE LOTI – 10- еур(вклучува: трансфер, водич + карта за жичара)
 • Minijaturk = 7 eur (вклучува: трансфер, водич + влезница)
 • Посета на Света Софија 20 еур и Топ Капи 20 еур (вклучува: трансфер, водич,  влезница + слушалки)
 • Вечера во национален ресторан со трбушен танц – 30 еур (ордевер+главно јадење+десерт+1 пијалок)
 • Се што не е наведено во програмата или е наведено како факултативно

                                  Цената е вкалкулирана на база на најмалку 45 лица

       Составен дел на аранжманот се и Општите услови на работење на Балојани ДМЦ -Дооел

Напомена: Oрганизаторот го задржува правото на промена на редоследот на активностите во програмата