info@balojani.com.mk + 389 47 220 204 +389 75 372 100
Локација: Истанбул, Турција
Транспорт: Автобуски
Цена: 5.400 Денари
Book Now!

 

1 ден: 15.11.2018                                  БИТОЛА  –  ИСТАНБУЛ

Поаѓање во 17.00 часот од пред спортската сала Младост. По граничните формалности продолжување за Истанбул преку Грција, со попатни одмори и ноќно возење.

 

2 ден: 16.11.2018                                   ИСТАНБУЛ

Пристигнување во претпладневните часови. Панорамски разглед на градот со локален водич: Римскиот аквадукт, мостот Галата, Царигратската Патријаршија и палатата Долма Бахчe-последната резиденција на Отоманската Империја. Сместување во хотел. Попладнето факултативна  посета и разглед на  прочуената Капали Чаршија и прочуената џамијата на познатиот султан Сулејман – Суејмание.                                                                 Ноќевање.

 

3 ден: 17.11.2018                                     ИСТАНБУЛ

Појадок. По појадокот посета на познатиот видиковец Пјер Лоти – место кое овозможува незаборавен поглед на Златниот Рог кој го претставува  почетокот и крајот  на  Босфорот, место каде што има шанса секој еден да го проба проченото турско кафе сварено на жар. После тоа ke ја посетиме Царигратската Патријаршија. Постои можност за посета на Минијатурк – (Турција во мало)  музеј каде што се поставени макети од најпознатите и најзначајните места во Турција. Факултативна  посета на Хиподромот, Плавата Џамија, Св. Софија и Топ Капи. Слободно време за индивидуален разглед. Враќање во хотелот. Факултативна посета на ресторан со ориентална програма.                                                                                                                                                                                           Ноќевање                         

4 ден: 18.11.2018                                  ИСТАНБУЛ – БИТОЛА

Појадок. После појадокот одјавување од хотелот и  факултативно крстарење со брод по Босфорот – единствена можност за пловење под мостовите кои ги поврзуваат Европа со Азија. ќе го посетиме прочуениот Египетски пазар (Мисир Чаршија) каде каде можат да се купат и дегустират разни зачини, локуми и други турски специјалитети… После тоа ќе го посетиме големиот трговски центар-аутлет- ВЕНЕЦИЈА Истанбул. Вечерта поаѓање за Македонија преку Грција со попатни паузи и ноќно возење.

5 ден: 19.11.2018   

Планирано пристигнување  во утринските часови.                                                                           Крај на програмата

 

ЦЕНА:5.400 -ДЕН

 

Можност за плаќање на повеќе рати со кредитни картички

Цената вклучува:

  • Превоз со модерен туристички автобус по програмата
  • Сместување во хотел со 3* на база 2 ноќевања / појадок
  • Разглед на градот со професионален локален водич
  • Организација и водство на аранжманот

Цената не вклучува:

  • Крстарење по Босфорот – 15 еур
  • Факултативен разглед на градот со локален водич-(Пешачка тура)= 15 еур
  • Посета на видиковецот PIEERE LOTI+Minijaturk = 15 eur (вклучува: трансфер, водич + карта за жичара+ влезница)
  • Посета на Света Софија 15 еур и Топ Капи 15 еур (вклучува: трансфер, водич,  влезница + слушалки)
  • Вечера во национален ресторан со трбушен танц – 25 еур (ордевер+главно јадење+десерт+1 пијалок)
  • Се што не е наведено во програмата или е наведено како факултативно

                                  Цената е вкалкулирана на база на најмалку 45 лица

       Составен дел на аранжманот се и Општите услови на работење на Балојани ДМЦ -Дооел

Напомена: Oрганизаторот го задржува правото на промена на редоследот на активностите во програмата