info@balojani.com.mk + 389 47 220 204 +389 75 372 100
Времетраење: 1 ден
Локација: Рурален регион Мариово
Цена: од 22 ЕУР
Book Now!

Откако ќе ве земеме од вашиот хотел, ќе ве однесеме во руралниот регион на Мариово. Таму ќе ги посетиме оддалечените села: Маково, Рапеш, Зовиќ, Старавина и Градешница, ќе ја истражуваме традиционалната архитектура и вредните средновековни цркви.

На ова авантура ќе го посетиме Мариовскиот регион, познат по своето богато историско и традиционално наследство. Попатно ќе застануваме и ќе ги истражуваме некои од попознатите села во регионот, со нивната стара селска архитектура, традиционален начин на живот, а исто така ќе ги видиме и некои од важните културни знаменитости и споменици во регионот.

Тип на Тура: Еднодневна рурална авантура
Поаѓање: Битола; По желба организиран трансфер од места оддалечени макс.100 км.
Времетраење: 10 часа од Битола
Активности: Рурално истражување; Пешачење; Традиционални култури; Византиско наследство.
Ниво на тежина: Лесно      
Опрема:
Рекреативни, водоотпорни чевли и јакна (пожелно)   
Максимална големина на групата:
8 лица
Вклучени услуги: Патни трансфери, разгледи со водич

Цена од: 22 евра по лице

Не се вклучени: Оброци, пијалоци, лична опрема и осигурување, влезници
Дополнително (по желба): Ручек со селска храна + 12 евра по лице
Пикник ручек + 5 евра по лице

 

На барање: Организираме трансфери со соодветно возило во двата правци, од места оддалечени најмногу до 100 км од Битола. Цената на трансферот зависи од бројот на патниците.