info@balojani.com.mk + 389 47 220 204 +389 75 372 100
Локација: Солун-Метеори
Транспорт: Автобус
Цена: 2.900 денари
Book Now!

 

1 Ден. 10 МАРТ 2018 САБОТА                  БИТОЛА – СОЛУН – ОЛИМПИСКА РИВИЕРА

 

Поаѓање во утринските часови. По граничните формалности продулжување на патувањето за Солун.

Пристигнување во Солун во претпладневните часови. Панорамски разглед на градот и слободно време за шопонг, разглед и индивидуална програма до 17.00 часот. Поаѓање према Олимписката Ривиера.

Пристигнување во хотелот околу 18:00 часот. Слободно време.

Вечерта свечена осмомартовска вечер со забава.                                           Ноќевање.

 

 

2 ден.  11 МАРТ 2018 НЕДЕЛА                  ОЛИМПИСКА РИВИЕРА – МЕТЕОРИ – БИТОЛА

 

Појадок. Поаѓање за Метеори. Попатно го посетуваме кањонот Темпи и црквата св. Петка со лековита

Вода, како и градовите Лариса, Трикала и Каламбака и се запознаваме со митското минато, историјата

И сегашноста поврзана со овие краишта. Пристигнување кај Метеорите во пладневните часови.

Панорамски разглед на целиот комплекс и посета на еден од манастирите.

Кратка посета на Каламбака, градот на Метеорите. Поаѓање за Битола со попатни паузи и планирано пристигнување во вечерните часови.

 

ЦЕНА: 2.900 МКД

 

 

Цената вклучува:

– превоз на дадената релација со модерен туристички автобус

– 1 ноќевање со доручек во хотел со  3* Паралија

– Организација, подготовка и техночко водство на аранжманот.

 

Цената не вклучува:

- Свечана вечера со неограничен пијалок + жива музика = 25 еур

- влезница за манастирот на Метеори

– доплата за 1/1 = 15 еуро

 

За реализација на овај аранжман потребни се 40 патници

ПОСЛЕДЕН РОК ЗА ПРИЈАВУВАЊЕ ДО 28.02.2018

Важечки дел од аранжманот се и општите услови на патување на Т.А. БАЛОЈАНИ  – БИТОЛА

 

Print Friendly and PDF