info@balojani.com.mk + 389 47 220 204 +389 75 372 100

 САРАНДА – АЛБАНИЈА

 

1 ден: 24.05.2018  БИТОЛА- САРАНДА

Поаѓање од пред паркингот на  спортска сала Битола во 04.00 часот за Саранда. Патуваме преку Грција со попатни паузи. Пристигнување во Саранда, сместување во хотел.. После тоа слободно време за индивидуална програма. Ноќевање

 

2 ден: 25.05.2018  САРАНДА

Доручек. После доручекот факултативен излет за посета на Модрото око – една од најголемите атракции во околината на Саранда. Исто така факултативна посета на археолошкиот град БУТИНТ кој е под заштита на УНЕСКО и манастирот Месопотам коj е посветен на Св. Никола и датира од 11 век. После тоа враќање во Саранда  слободно време за индивидуален разглед  и капење. Ноќевање

 

3 ден: 26.05.2018  САРАНДА

Доручек. Ден предвиден за индивидуални активности. Ноќевање

 

4 ден: 27.05.2018  САРАНДА – БИТОЛА

Доручек. После доручекот поаѓање за МК со попатни паузи. Пристигнување во вечерните сати. Крај на програмата

 

ЦЕНА:   5.200 – ден.

 

Во цената е вклучено:

 

  • 3 ноќевања со доручек во хотел 3*;
  • Патување со модерен туристички автобус;
  • организација и водство на патувањето;

 

Во цената не е вклучено:

  • влезници за културно историски споменици;
  • Посета на манастирот Месопотам и археолошкиот град Бутринт = 5 еур
  • Факултативна посета на Модрото око = 10

 

Цената е вкалкулирана на база од најмалку 45 лица

Составен дел на аранжманот се и Општите услови на работење на Т.А. БАЛОЈАНИ ДМЦ – БИТОЛА