info@balojani.com.mk + 389 47 220 204 +389 75 372 100
Времетраење: 6 ноќевања / 9 дена
Локација: Балкански полуостров
Транспорт: Автобус
Цена: од 19.500 ден. (315 еур)
Book Now!

Ден 1
Битола – Подгорица – Цетиње
Поаѓање од пред Спортска сала во 20:00 часот према Подгорица со ноќно возење и попатни паузи. Попатно поминуваме низ Тирана и Скадар…

Ден 2
Подгорица – Цетиње
Пристигнување во Подгорица во утринските часови. Панорамски разглед на градот: . Посета на црквата , една од најголемите во Црна Гора. Слободно време со можност за посета на еден од познатите шопинг центри. По желба можност за посета на Остошкиот манастир, едно од најголемите православни светилишта на Балканот. Продолжување за Цетиње и пристигнување во попладневните часови. Разглед на Цетињскиот манастир, каде се чува десната рака на Св. Јован Крстител. По желба посета на Кралската палата и музеј. Сместување во хотел. Ноќевање.

Ден 3
Цетиње – Дубровник – Неум
Појадок. Поаѓање за Дубровник со попатни посети на Будва и Котор. Разглед на стариот град Дубровник со локален водич: Ѕидините, капијата Пиле, улицата Страдун, Онофриевата фонтана, Катедралата, старото пристаниште и бродоградилиште, Царинарницата и Општинската палата. Слободно време и продолжување за Неум. Пристигнување во вечерните часови. Сместување во хотел. Ноќевање.

Ден 4
Неум – Мостар – Сараево
Појадок. Поаѓање на целодневен факултативен излет до Сараево. Посета на Мостар и разглед на стариот град, со автентична турска чаршија и светски познатиот Камен мост. Продолжување за Сараево низ живописната клисура на Неретва. Панорамски разглед на Сараево со локален водич: новиот и стариот дел, Општината, местото каде Гаврило Принцип го извршил атентатот, итн… Посета на легендарната Баш Чаршија и слободно време во центарот на градот. Поаѓање за Неум и пристигнување во вечерните часови. Ноќевање.

Ден 5
Неум – Сплит – Плитвице
Појадок. Поаѓање за Сплит. Разглед на градот и Диоклециановата палата. Слободно време на познатата сплитска Рива. Посета на Трогир и разгледа на средновековниот град. Продолжување за Плитвице со попатна посета на Задар. Пристигнување во Плитвице вечерните часови. Сместување во хотел. Ноќевање.

Ден 6
Плитвице – Загреб
Појадок. Посета на Националниот парк Плитвички Езера. Разглед на најубавиот дел од паркот, со живописните езера и водопади. Низ паркот се движиме пешки по уредените патеки, дрвени платформи и мовчиња, преку најголемото езеро со брод и потоа со специјален електричен воз. Продолжување према Загреб и пристигнување во попладневните часови. Разглед на центарот на Загреб: плоштадот Бан Јелачиќ, стариот град, Катедралата, познатата улица Илица. Сместување во хотел. Ноќевање.

Ден 7
Загреб – Белград
Појадок. Поаѓање за Белград и пристигнување во раните пладневните часови. Панорамски разглед на градот и посета на знаменитостите: Црквата Св. Сава, улицата Кнез Михајлова, тврдината Калемегдан, плоштадите Славија и Теразије. По желба посета на некој од музеите како: Историскиот музеј или музејот на Никола Тесла. Посета на Нови Београд и познатиот трговски центар Ушче. Сместување во хотел. По желба можност за посета на стариот кварт Скадарлија со организирана вечера и музичка програма. Ноќевање.

Ден 8
Белград – Нови Сад – Суботица
Појадок. Поаѓање на целодневен факултативен излет низ Војводина. Посета на Нови Сад, со панорамски разглед и посета на познатата Петроварадинска тврдина. Продолжување према Суботица, со попатна посета на еден од познатите Салаши. Можност да се пробаат највкусните војводински специјалитети, како и квалитетно вино во винаријата на познатиот пејач Звонко Богдан. Посета на Суботица, еден од најубавите градови во Војводина и на крај релаксирање покрај убавото Паличко езеро. Враќање во Белград во вечерните часови и продолжување према Македонија.

Ден 9
Белград – Битола;
Ноќно возење за Битола и пристигнување во утринските часови.

Крај на програмата.

Доплата за еднокреветна соба = 5.560 ден. (90 еур)
Цената е калкулирана на база од минимум 30 патници по автобус

Цената вклучува:
· Сместување во хотели 3*/4* на база 6 ноќевања со доручек во 1/2 и 1/3 ТВЦ соби
· Превоз со високо-туристички климатизирани автобуси и минибуси по програмата
· Сите посети и разгледи по програмата со лиценцирани водичи
· Наша организација, логистика и лиценциран водич/пратител по програмата

Цената не вклучува:
o Влезници за музеите и локалитетите: доплата на лице место спрема сопствен интерес
o Посета, разглед и трансфери низ Националниот паркПлитвички езера = 1.850 ден. (30 еур)
o Факултативен целодневен излет низ Босна ( Мостар и Сараево)= 2.160 ден (35 еур)
o Факултативен целодневен излет низ Војводина (Н. Сад, Суботица, Палич) = 2.160 ден (35 еур)
o Факултативна посета на винаријата на Звонко Богдан со дегустација на вино = 500 ден. (8 еур)
o Пијалоци и напитоци за време на паузите во телот на програмата
o Се што не е наведено во програмата или е наведено како можно, факултативни или по желба

За реализација на патувањето важат Општите услови на Балојани ТС и СКТМ

Print Friendly and PDF