info@balojani.com.mk + 389 47 220 204 +389 75 372 100
Времетраење: 1 ден
Локација: Преспански регион
Цена: од 35 еур
Book Now!

Ќе ве земеме од вашиот хотел и ќе возиме до Преспанскиот регион, каде што ќе ја истражуваме прекрасната и ендемична флора и фауна околу Преспанското Езеро. Ќе пловиме до островот Голем Град, набљудувајќи ги пеликаните, кормораните и другите птици кои живеат околу езерото и на островот.

На оваа авантура ќе пловиме преку Преспанското Езеро, набљудувајќи ги пеликаните, кормораните и останатите водни птици. Како дел од ова незаборавно искуството, ќе го посетиме и островот Голем Град, каде што се гнездат кормораните и ги подигаат своите млади. За време на пешачењето низ островот, ќе се движиме низ заштитената шума од медитеранската Фоја, во која ќе сретнеме и други локални животински видови, како и археолошки остатоци од античкиот и средновековниот период.

Тип на Тура: Еднодневна авантура во дивина
Поаѓање: Битола и од места оддалечени макс.100 км.
Времетраење: 1 ден          
Активности: Посматрање на птици; Теренско возење со џип; Пловење со чамец; Пешачење; Истражување во природа.
Ниво на тежина: Лесно      
Опрема:
Полупрофесионални, водоотпорни чевли и јакни (задолжително)  
Максимална големина на групата:
8 лица
Вклучени услуги: Патни и теренски трансфери, пловење со чамец, влез во Националниот парк, разглед со водич

Цена од: 35 евра по лице

Не се вклучени: Оброци, пијалоци, лична опрема и осигурување, влезници
Дополнително (по желба): Ручек во ресторан + 12 евра по лице